Vrijvoelen.com

Vrij Voelen Logo

Hoe zit het met jouw innerlijke verbinding? Durf je alle emoties te omarmen, ook de minder comfortabele? We hebben vaak de neiging om te focussen op de positieve aspecten van onszelf en de minder prettige gevoelens weg te duwen. Het is echter van groot belang om een liefdevolle connectie met jezelf te behouden. Het vermijden van ongemakkelijke emoties kan leiden tot onverwachte uitbarstingen van angst, verdriet of boosheid. Het erkennen en omarmen van deze gevoelens is essentieel om een diepe connectie met jezelf aan te gaan. Het vermijden ervan kan uiteindelijk je leven beheersen.

Zelf dacht ik dat ik alles goed onder controle had, maar op een bepaald moment kon ik niet langer om ‘de grote roze olifant in de kamer’’ heen. Zonder het bewust te beseffen had ik het ver weggestopt, maar het kwam steeds onverwachts als een golf terug, wat zich op dat moment uitte in intens verdrietig zijn.
In eerste instantie zocht ik oplossingen bij anderen, maar uiteindelijk besefte ik dat dit mijn eigen pijn en mijn verantwoordelijkheid waren. Het erkennen van mijn verdriet, angst en eenzaamheid was een proces, maar het bracht me terug naar de liefdevolle verbinding met mezelf en de weg naar heling.

En soms komt deze roze olifant nog langs met zijn stukje verlatingsangst, inmiddels is hij gekrompen dus dit stuk neemt minder ruimte in beslag.

Ik ben benieuwd; welke grote roze olifant staat er in jouw kamer?

Geef een reactie