Vrijvoelen.com

Vrij Voelen Logo
Emotional Freedom Technique
Emotional Freedom Technique is een
zachte en eenvoudige techniek
die snel stress vermindert.
jason hogan unsplash

EFT

Wat is EFT?

EFT staat voor Emotional Freedom Technique, wat een zachte en eenvoudige techniek is om snel stress te verminderen. Bij EFT klop je op 14 specifieke acupunctuurpunten terwijl je de bijbehorende emotionele aspecten benoemt en uitspreekt.

Wat kloppen we tijdens een EFT sessie?

▶ alle gevoelens en emoties die het probleem oproept
▶ alle lichamelijke reacties die het probleem veroorzaakt
▶ alle interne en externe triggers van het probleem
▶ de gedachtes die je hebt als je erover nadenkt
▶ de gedragspatronen en reactieve handelingen die het probleem veroorzaakt
▶ de innerlijke beelden en voorstellingen die het probleem oproept
▶ het oordeel dat jij over jezelf en anderen hebt in het kader van het probleem
▶ de interpretatie en betekenis die jij eraan geeft

Tijdens het kloppen van deze aspecten wordt de emotionele kant van het probleem steeds minder heftig totdat het geen enkele negatieve emotie meer oproept. Door de rust en de ruimte die er dan ontstaat, wordt het denken weer helderder. Er komen tijdens en na het kloppen ook vaak nieuwe inzichten en je krijgt ideeën over hoe je jouw probleem bijvoorbeeld praktisch kunt oplossen.

Met EFT kun je er zelf voor zorgen dat je emotioneel vrij bent, waardoor oude stress geen invloed meer heeft op de emotie die je op dat moment voelt. 

Kortom, EFT helpt om de onnodige, overbodige en negatieve emotionele blokkades op te lossen, zodat je emotie passend is bij de gebeurtenis in het hier in nu zonder meegesleept te worden uit emoties uit het verleden. 

EFT passen we toe op emotionele toestanden zoals angst, woede, verdriet, gevoelens van schaamte schuld etc..  Als het probleem verbonden is met een concrete gebeurtenis die een moment van schrik of schok bevat, is de Trauma Buster Technique beter geschikt.

werkwijze

✔ We hebben eerst een inleidend telefonisch gesprek  om te bespreken waar je tegenaan loopt.

✔Wat ervaar jij op dit moment? Wat voor gevolgen heeft jouw heftige emotie op jouw leven?

✔Daarna volgt een EFT sessie van 1 tot maximaal 2 uur. In deze sessie gaan we op een zachte/luchtige manier jouw heftige emotie verwerken.

Let er op dat EFT geen vervanging is voor medische hulp, medicatie of therapieën die door medische professionals worden geadviseerd. Het kan wel aanvullend worden ingezet en kan tot gevolg hebben dat medicatie uiteindelijk overbodig wordt. Doe dat altijd in overleg met een arts!

Jezelf vrij voelen en dit tot in de kern voelen

Plan nu een afspraak in!

Stel me gerust al je vragen.