Vrijvoelen.com

Vrij Voelen Logo
Trauma Buster Techniek
Door het vervormen en vervreemden van
de herinnering verandert het her-beleven
van wat er is gebeurd.
Trauma Buster Technique

Trauma Buster Technique

Wat is Trauma Buster Technique?

Trauma Buster Technique is ontwikkeld door de Australische Rehana Webster en combineert kloptechnieken met elementen uit Neurolinguïstisch Programmeren (NLP).

TBT is bij uitstek geschikt voor specifieke gebeurtenissen met schokkende momenten. Een krachtige manier om je trauma te vewerken. Om met TBT te kunnen werken, moet er een duidelijke herinnering aan het gebeurde aanwezig zijn. TBT ontkoppelt de verbindingen tussen een heftige gebeurtenis en de reactieprogramma’s die automatisch in de hersenen en het lichaam worden geactiveerd wanneer de herinnering wordt getriggerd. Dit doen we door een gestandaardiseerd protocol van vier stappen toe te passen.

Allereerst zoeken we binnen de herinnering het moment met de hoogste emotionele intensiteit, dat we het ‘schokpunt’ noemen. We werken alleen aan het gedeelte van de herinnering rondom dit schokpunt.

Hierbij doorlopen we het auditieve protocol als er beladen geluiden of woorden zijn en het visuele protocol als er beelden met emotionele lading aanwezig zijn.

Deze protocollen zijn ontleend aan NLP. Door de herinnering te vervormen en te vervreemden, verandert het herbeleven van wat er is gebeurd. Na TBT wordt het ervaren als iets dat voltooid is en in het verleden ligt. Het hoort bij het verloop van iemands leven en heeft geen effect meer op het heden.

Posttraumatische symptomen verdwijnen meestal volledig, terwijl het zelfregulerend vermogen en de zelfeffectiviteit herstellen.

Wat maakt TBT zo bijzonder?

  • Het TBT-proces is heel zacht proces
  • Geen lang en zwaar traject.
  • Snel en effectief
  • De meeste enkelvoudige trauma’s kunnen in één sessie volledig worden opgelost.
  • Het verlichtende effect van TBT is al tijdens een sessie duidelijk merkbaar.
  • Trauma Buster Technique is zowel geschikt voor volwassen als kinderen van alle culture en religieuze achtergronden.
  • Blijvend resultaat.
  • Het maakt niet uit hoe lang geleden het trauma heeft plaatsgevonden. Er hoeft alleen maar een bewuste herinnering in de vorm van beelden, woorden of geluiden te zijn.
  • De techniek kan worden toegepast op alle stressvolle herinneringen die een moment van schok of schrik bevatten.
  • Krachtige tool voor trauma verwerking

After the bombs

Werkwijze. Hoe ziet het traject eruit?

We beginnen met een inleidend telefonisch gesprek om te bespreken waar je tegenaan loopt.
✔ Wat ervaar je op dit moment? Wat zijn de gevolgen van jouw heftige ervaring voor je dagelijks leven?
✔ Daarna volgt een TBT-sessie van 2 tot maximaal 3 uur. In deze sessie gaan we op een zachte manier jouw heftige ervaring verwerken. Het is een hele zachte/luchtige benadering, waardoor je zelfs niet het idee hebt dat we bezig zijn met het verwerken van jouw heftige ervaring.
✔ Na een paar dagen hebben we telefonisch contact om te bespreken hoe je je voelt en hoe je de sessie hebt ervaren.

Let er op dat TBT geen vervanging is voor medische hulp, medicatie of therapieën die door medische professionals worden geadviseerd. Het kan wel aanvullend worden ingezet en kan tot gevolg hebben dat medicatie uiteindelijk overbodig wordt. Doe dat altijd in overleg met een arts!

We kunnen de feitelijke ervaring van iets dat in het verleden is gebeurd niet veranderen. Met TBT zijn we echter in staat de structuur van de geheugeninhoud te veranderen en daarmee het innerlijke herbeleven van die ervaring. Het effect van de Trauma Buster Technique is diepgaand en blijvend.” ~ Rehana Webster, BSc, ontwikkelaar van TBT

Bevrijd jezelf van je trauma

Plan nu een afspraak in!

Voel je vrij om me al je vragen te stellen.