Vrijvoelen.com

Vrij Voelen Logo

Ken je dat gevoel dat je je zo dankbaar voelt voor alles om je heen? Je hebt het gevoel dat je op wolkjes loopt en je kunt in alles het goede zien. Deze staat van dankbaarheid heeft een hoge frequentie. Dankbaarheid is voor mij de sleutel tot geluk, positieve energie, liefde en succes.
Voor je lichaam is je emotionele staat van zijn de waarheid.

Maar.. hoe kom je in deze verhoogde frequentie en neemt jouw lichaam dus deze emotionele staat van zijn als waarheid aan? Want willen we niet allemaal een gelukkig leven?

Wat is dankbaarheid eigenlijk?
Voor mij is dankbaarheid een positieve emotie die zorgt voor meer geluk en rust in mijn leven. Het geeft een glimlach op mijn gezicht en ik kan met een open hart de wereld bekijken. Negatieve gedachten en gevoelens verdwijnen naar de achtergrond. Probeer elke dag minstens 3 dingen te benoemen en op te schrijven waar jij dankbaar voor bent.
Een positief gevoel zorgt voor positieve gedachten (dankbaarheid). Positieve gedachten vormen zich tot positieve overtuigingen, die jouw gedrag bepalen. Je overtuigingen en gedrag creëren samen je persoonlijkheid. En jouw persoonlijkheid creëert jouw persoonlijke realiteit.

Als je nu al dankbaar bent voor wat je hebt en voor wat je graag wilt, vertel je je lichaam dat het er al is. Voor jouw lichaam is je emotionele staat de waarheid. Je trekt aan wat je uitstraalt.

Stel je voor dat je de hele dag (onbewust) zit te mokken, je bent niet goed genoeg, je bent niet leuk, je gezondheid is slecht, enzovoort. Hoe groot denk je dat de kans is dat je opeens wel succesvol wordt, je zelfbeeld en gezondheid opeens omhoog gaan? Of dat je de energie vindt om in actie te komen om dit te verbeteren?

En nu andersom; stel je nu voor dat je het grootste deel van de dag overloopt van plezier, dankbaarheid, zekerheid, vertrouwen en levensenergie. Je beeldt je in wat er allemaal goed kan gaan en waar je naartoe zou kunnen groeien. Dan is jouw kans om jouw succes te bereiken al een stuk makkelijker. Het is alsof je wordt gedragen door het geloof dat iets je lukt. Als je zeker weet dat iets je gaat lukken, hoe vaak lukt het je dan ook echt?

Onvoorwaardelijke dankbaarheid tonen en op elk moment verbinding kunnen maken met dankbaarheid geeft je dus extra brandstof om je doelen te bereiken.
Waar ben jij dankbaar voor?

Geef een reactie