Vrijvoelen.com

Vrij Voelen Logo

Wist je dat?

Bij een traumatische ervaring ons reptielenbrein automatisch reageert, ons denken uitvalt en ons handelen overneemt? In de overlevingsstand schieten we in emoties zoals angst, verdriet, boosheid, schuld etc..
Tegelijkertijd slaat ons onderbewustzijn alles op wat we op dat moment zien, horen, ruiken, proeven en voelen, waardoor het trauma steeds opnieuw getriggerd kan worden.
Bijvoorbeeld, als je een heftig ongeval meemaakt terwijl je naar een liedje van Queen luistert, kan dat liedje in de toekomst onbewust teruggaan naar dat trauma en je opnieuw triggeren. Dit kan ook gebeuren met voeding, waarbij het eten van bepaalde voedingsmiddelen de signalen van gevaar opnieuw activeert, omdat het trauma nog in je lijf zit. En je dus allergieën kan ontwikkelen.

Voorbeelden van heftige trauma’s
– Verkeersongeval
– Seksueel misbruik
– Bevallingtrauma
– Overval
– Fysiek geweld
– Nare woorden/berichten
– ‘Oud zeer’ uit je kindertijd
– Getuige zijn van traumatische gebeurtenissen

Als dit moment van schok in je lijf blijft zitten, kan dit zorgen voor allerlei ongemakken zoals ;

➡️ Chronische (lichamelijke) klachten/ziektes bijvoorbeeld:
* Aanhoudende migraine
* Terugkomende ontstekingen
* Eczeem
* Migraine

➡️Allergieën
bijvoorbeeld:
* Hooikoorts
* Katten/hondenallergie
* Voedselallergie

➡️ PTSS klachten

Om deze schok/trauma uit je lijf te halen, is Emotional Freedom Technique (EFT) of Trauma Buster Technique (TBT) effectief. Met deze technieken wordt de bedrading opnieuw gelegd en wordt de traumatische gebeurtenis verwerkt. Hierdoor sta je niet langer constant aan en verdwijnt de spanning uit je lichaam. Het is als het ware een reset voor je lichaam, waarbij de gebeurtenis opnieuw wordt geprogrammeerd. Hoewel de nare ervaring blijft, verdwijnt de lading ervan, waardoor je energie weer vrij kan stromen zonder storingen in je lichaam.
Je hebt maar een lichaam, wees er zuinig op.❤️

Dit is toch wel mijn levensmissie hoor; VrijVoelen✨️